Persbericht CCnR: Nieuwe CDNI website

 

Straatsburg, 16.10.2014 – Vijf jaar na de inwerkingtreding van het Verdrag inzake de verzameling, afgifte en inname van afval in de Rijn- en binnenvaart (CDNI) presenteren het secretariaat en de verdragsluitende partijen met plezier de nieuwe website van het CDNI.

Deze nieuwe versie van de website is in 4 talen beschikbaar (Duits, Frans, Nederlands en Engels) en is gewijd aan de presentatie en de uitvoering van dit internationale verdrag voor de inzameling en de verwerking van het scheepsafval van de Rijn- en binnenvaart.


De website van het CDNI is aan de verwachtingen van de internetgebruikers en het varend personeel aangepast, met


- een volledig vernieuwd en “responsive design” om de raadpleging te vergemakkelijken, zowel op de computer als via smartphone of tablet;
- een intuïtieve ergonomie;
- een interactieve kaart met
- het toepassingsgebied van het Verdrag;
- alle operationele ontvangstinrichtingen voor het olie- en vethoudend afval in de buurt van het schip;
- de planning van de komende vergaderingen en evenementen in verband met het CDNI die regelmatig bijgewerkt wordt en ook gedownload kan worden.


De voor het CDNI relevante inhoud wordt regelmatig geactualiseerd en de voor een goede toepassing van het Verdrag benodigde documenten kunnen via de website worden gedownload.

Wij nodigen u uit de nieuwe website te bezoeken (www.cdni-iwt.org) en uw eventuele op- en aanmerkingen of suggesties met ons te delen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Wij wensen u een prettig bezoek!


Het CDNI in het kort (www.cdni-iwt.org)
Het Verdrag inzake de verzameling, afgifte en inname van afval in de Rijn- en binnenvaart (CDNI) van 9 september 1996 is in werking getreden op 1 november 2009. Tot het verdrag, dat de bescherming van het milieu en met name van het water beoogt, zijn zes landen toegetreden (België, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Nederland en Zwitserland). De regels van het CDNI leggen de nadruk op de afvalpreventie, de verwijdering van het afval door gespecialiseerde ontvangstinrichtingen langs alle waterwegen, de internationale financiering van deze maatregelen en initiatieven volgens het principe “de vervuiler betaalt” en de controles met betrekking tot de illegale lozingen van het betrokken afval in het oppervlaktewater.


Contact
Secretariaat van het CDNI
Place de la République 2
F-67082 Strasbourg Cedex
Tel.: + 33 (0)3 88 52 96 42
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: www.cdni-iwt.org

link webshop SAB

Opwaarderen ecorekening SAB

Toegang naar SAB en ecorekening

Toegang tot mijnSAB