App ShipAssist gaat ECO-kaart voor havenfaciliteiten vervangen

We zijn verheugd om de lancering van onze nieuwe app, ShipAssist, aan te kondigen! ShipAssist is, in samenwerking met ShipLogic, ontworpen om het beheer van havenfaciliteiten, het openen van containers en aanmelden voor ligplaatsen in havens eenvoudiger en efficiënter te maken.

Waarom ShipAssist?

  • Eenvoudige toegang tot havenfaciliteiten: Met ShipAssist kunt u eenvoudig walstroom, drinkwater en andere faciliteiten beheren direct vanaf uw mobiele apparaat.
  • Containerbeheer: U kunt nu containers openen via de app, welke op termijn de huidige ECO-kaart volledig zal vervangen.

Definitief einde van de ECO-kaart
In augustus 2023 was de ECO-kaart al vervangen door de CDNI-app voor het betalen van de verwijderingsbijdrage. De ECO-kaart kon alleen nog worden gebruikt voor het openen van de RWS-containers en het activeren van walstroom in enkele havens. Dit zal op termijn volledig overgaan naar de ShipAssist-app. Beide mogelijkheden zullen voor een soepele overgang tijdelijk naast elkaar blijven bestaan. Maar uiteindelijk zal alles alleen nog via de ShipAssist- app werken en betekent dit een definitief einde van de ECO-kaart.

Hoe te beginnen:

  1. Download de app:
  2. Maak een account aan:
    • Volg de eenvoudige stappen in de app om uw account te creëren.
    • Verifieer uw e-mailadres om uw account te activeren.
  3. Registreer uw schip:
    • Voeg uw schip toe met behulp van het ENI (Europa)-nummer en ECO-ID.
    • Na registratie ontvangt de eigenaar van het schip een bevestigingsmail om toegang te verlenen voor het gebruik van de faciliteiten en containers.

Gebruik van faciliteiten en containers:

  • Faciliteiten: Start en stop walstroom en drinkwater met een paar tikken op uw scherm.
  • Containers: Open containers direct vanuit de app. Tik op het container-icoontje en druk op “Open”. U kunt ook direct zien hoe vol de container zit met onze vulgraad-sensoren.

Ondersteuning:
Voor eventuele vragen, storingen of problemen kunt u terecht op de ShipAssist support pagina of bellen met 010-7989898. Een volledige gebruiksaanwijzing kunt u hier downloaden. Download de app vandaag nog en maak eenvoudig gebruik van de faciliteiten!

Nog een app?
ShipAssist maakt gebruik van het gestandaardiseerde koppelvlak van de Stichting Innovatieve Waterwegen (STIW). De STIW streeft ernaar om alle havenfaciliteiten digitaal te verbinden, zodat verschillende hard- en softwareleveranciers naadloos met elkaar kunnen communiceren. Hierdoor kan de scheepvaart gebruikmaken van hun favoriete app, ongeacht welke haven wordt aangedaan. Voor meer informatie, bezoek www.stiw.nl.

Deze site maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door deze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.