Controle & afstempelen dienstboekjes

Voor het controleren & afstempelen van uw vaartijd in uw dienstboekje hebben wij het volgende nodig:

* Kopieën op papier of USB-stick is ook toegestaan, telefoon of per mail is niet mogelijk. Let op! De SAB kan alléén JPG- en PDF-bestanden openen. Als kopieën op een USB-stick aanlevert, zorg er dan voor dat de bestanden op volgorde genummerd zijn, en dat de foto’s niet gedraaid zijn. Anders worden de kopieën geweigerd.

 

 U kunt een aanvraag voor het controleren & afstempelen van uw vaartijd doen:

 • Via de webshop.
  U kunt de gevraagde documenten digitaal uploaden bij uw bestelling en afrekenen middels iDEAL. Uw huidige dienstboekje stuurt u per post na o.v.v. het ordernummer.
  Doorgaans wordt uw bestelling binnen 2 tot 3 werkdagen in behandeling genomen. Wij sturen uw bestelling weer aangetekend naar u terug.
 • Per post. 
  U stuurt uw aanvraag en bovengenoemde documenten naar Postbus 5700, 3008 AS te Rotterdam.  
  Aanvragen per post hebben een langere verwerkingstijd (+- 14 werkdagen). Als uw aanvraag gereed is ontvangt u per mail een factuur welke u op verschillende methodes kan betalen. Als de betaling is ontvangen sturen wij uw documenten aangetekend op.
 • Aan de SAB balie
Maak een afspraak

Kan iemand anders voor mij afstempelen?

De houder van een dienstboekje hoeft niet persoonlijk aanwezig te zijn voor het afstempelen/functiewijziging aan de balie. Dit mag ook door iemand anders gedaan worden. Neem een ingevuld aanvraagformulier met de gegevens van de houder van het dienstboekje mee.

Wel of geen dienstboekje afstempelen

U hoeft het boekje niet meer jaarlijks te laten afstempelen. Indien u in aanmerking wil komen voor een vervolg functie dan moet u binnen 15 maanden uw vaardagen afstempelen.

Niet overleggen vaartijdenboek

Dienstboekhouders die varen op schepen zonder vaartijdenboek (deze schepen zijn bij wet niet verplicht een vaartijdenboek aan boord te hebben) kunnen de gemaakte vaartijd geldig stempelen met een verklaring van de werkgever.