Verklaring Rijnreizen

Voor het aanvragen van een vaartijdverklaring voor:

 • Behalen Rijnpatent

 hebben wij het volgende nodig:

Let bij uw aanvraag op welke strecke u wilt aanvragen. De strecken zijn vastgesteld middels KM raai volgens de lijst van de CCR. De lijst vindt u hier…

Voor het verkrijgen van een verklaring voor het Rijnpatent, dat zich tussen de sluizen Iffezheim en het Spijksche Veer bevindt, moet binnen de laatste drie jaren ten minste drie maal in elke richting hebben gevaren. De reizen dienen afgestempeld te zijn/ te worden in uw dienstboekje.

Bij een aanvraag duidelijk aangeven van waar naar waar de Rijnreizenverklaring moet zijn en de reizen hiervoor in het dienstboekje markeren.

U kunt een vaartijdverklaring aanvragen:

 • Via de webshop
  U kunt de gevraagde documenten digitaal uploaden bij uw bestelling en afrekenen middels iDEAL. Uw dienstboekjes stuurt u per post na o.v.v. het ordernummer. 
  Doorgaans wordt uw bestelling binnen 2 tot 3 werkdagen in behandeling genomen. Wij sturen uw bestelling weer aangetekend naar u terug.
 • Per post. 
  U stuurt uw aanvraag en bovengenoemde documenten naar Postbus 5700, 3008 AS te Rotterdam.  
  Aanvragen per post hebben een langere verwerkingstijd (+- 14 werkdagen). Als uw aanvraag gereed is krijg u per mail een factuur welke u op verschillende methodes kan betalen. Als de betaling is ontvangen sturen wij uw documenten aangetekend op.
 • Aan de SAB balie. 
Maak afspraak